• Psychosociaal therapeut en ervaringsdeskundige

"Soms moet je veranderen
om jezelf te blijven."

Ingrid Schudde

Ik ben Ingrid Schudde. Als psychosociaal therapeut help ik je graag om je weer compleet en in contact met jezelf te voelen. Zeker, een harnas geeft duidelijkheid, veiligheid en bescherming. Maar het houdt ook liefde, geluk en warmte buiten. Gedurende de therapie begeleid ik je bij je zoektocht naar jouw oorspronkelijkheid, jouw groeiproces.

Mijn verhaal

Zelf heb ik in een intensief therapieproces mogen ervaren wat voor last er van je afvalt als je weer in contact bent met wie je écht bent. Ik werd me ervan bewust dat je altijd zelf een keuze hebt in de manier waarop je omgaat met wat op je pad komt. En daardoor stond mijn besluit vast: dit gun ik een ander ook! Ik besloot een opleiding te volgen tot psychosociaal therapeut.

In mijn eigen therapieproces heb ik veel verschillende thema’s doorleefd. Hierdoor kan ik me als psychosociaal therapeut én ervaringsdeskundige goed inleven, en kan ik jou ondersteunen om meer uit jezelf en je leven te halen.

Ik heb bijzondere affiniteit met problematiek in het autismespectrum, doordat ik hier in mijn eigen gezin (ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen) mee te maken heb. Daarnaast overleed mijn vader toen ik nog maar dertien jaar was. In een verlaat rouwproces ben ik de consequenties die dat voor mij had aangegaan, waardoor mijn gevoel en verstand meer in balans zijn gekomen. Ik schreef hierover het lied Over leven bij het boek Gids voor Verlaat Verdriet van Titia Liese.

Je authentieke zelf

Wil jij ook jouw thema’s aangaan en de opluchting en bevrijding ervaren die het geeft als je terugkeert naar je authentieke zelf? Ik wil graag naast je staan in mijn eigen praktijk: Pak van je Hart.