• Ben jij jezelf kwijt?

"There's a crack in everyting
That's how the light gets in."

- Leonard Cohen

Voor wie?

Heb jij, heeft jouw partner of heeft jouw kind ASS? En loop je vast of voel je je niet begrepen? Heb je op jonge leeftijd een ouder verloren en leidt dat nu tot klachten? Heb je moeite om grenzen aan te geven, loop je vast, heb je het gevoel jezelf kwijt te zijn? Gedrag dat je in eerdere situaties heeft geholpen, kan later tot een last worden. Het harnas dat je in het verleden beschermde, wordt een belemmering. Je raakt af van je authentieke zelf. Als psychosociaal therapeut help ik jou om weer in contact te komen met je gevoelens en je bewust te worden van je gedachten en patronen. Je herontdekt de ondergesneeuwde verlangens in jezelf. Dat vormt het startpunt voor nieuwe groei.

Pak van je hart

Het gezegde ‘een pak van mijn hart’ betekent: een enorme opluchting of geruststelling, een hele zorg minder, er is een last van je afgevallen.

Individuele therapie

Om te weten of het ‘klikt’ kun je een kennismakings-/intakegesprek afspreken. Dit gesprek duurt een uur. Besluiten we op basis hiervan tot een vervolg, dan maken we een afspraak voor een vervolggesprek. Na de intake stellen we in overleg een behandelplan op. Daarin leggen we afspraken vast over hulpvraag, doel en evaluatie van de behandeling. Na iedere vijf gesprekken staan we stil bij de voortgang, zodat we steeds blijven afstemmen op wat jij nodig hebt.

Therapie op maat

Het gebeurt vaak dat iemand zelf nog niet precies weet wat er aan de hand is of waar zijn of haar gevoel van onvrede vandaan komt. Dat is niet erg. Tijdens de therapie ontdek je gaandeweg en in jouw eigen tempo de oorsprong van je klachten.


Het effect van therapie is vaak groter en gaat dieper als je in je lijf en uit je hoofd gaat. Daarom bestaat de behandeling uit een mix van gesprekken en oefeningen afkomstig uit onder andere de volgende methodes: